Muziek

Pianoles voor beginners


Bij de pianolessen voor beginners, wordt er voor kinderen die nog niet kunnen lezen en mensen met een verstandelijke beperking, gewerkt met de kleurenmethode. Er wordt gebruik gemaakt van gekleurde bladmuziek. In de piano wordt een kleurenlegger geplaatst. De kleuren op de toetsen corresponderen met de bladmuziek, waardoor leerlingen op eenvoudige wijze liedjes kunnen leren. Leerlingen vanaf 4 jaar zijn van harte welkom. Voor kinderen en volwassenen die al kunnen lezen wordt er gewerkt met een pianomethode waarbij stap voor stap het noten lezen wordt aangeleerd. Leerlingen kunnen aan het einde van de methode eenvoudige akkoordbegeleidingen spelen. De methode krijg je gratis toegestuurd door de docent. Het is fijn als leerlingen de methode uitgeprint meenemen naar de les met een schriftje voor aantekeningen.

Harples voor beginners

In de harplessen voor beginners leer je spelenderwijs de basistechnieken van het spelen op een haakjesharp. Er is zowel voor kinderen als volwassenen een passende harp aanwezig. De harp is een snaarinstrument. Je bespeelt het instrument door met je vingers te tokkelen. Elke snaar heeft zijn eigen lengte en dikte, waardoor er verschillende tonen ontstaan bij het aanslaan van de snaren. Een lange en dikke snaar geeft een lage toon. De harp werd al in de prehistorie ontdekt; de snaar van een boog bleek een mooi geluid voort te brengen.  Meerdere bogen naast elkaar gaven verschillende tonen. Later maakten ze een boog met meerdere snaren. De harp zoals wij die kennen ontstond 3500 voor Chr. Als je start met harples, krijg je les op een haakjesharp. De haakjesharp heeft haakjes op de snaren, die de snaar kunnen verkorten als deze omgeklapt wordt. De kortere snaar geeft een hogere toon. De methode krijg je gratis toegestuurd door de docent. Het is fijn als leerlingen de methode uitgeprint meenemen naar de les met een schriftje voor aantekeningen. 

Fotografie: Colinda van Ekeren - Holland Fotostudio

Muziek voor ouder & kind (0-3 jaar)

Muziek voor ouder en kind (0-3 jaar). Maak kennis met diverse wereldmuziekinstrumenten en ontdek samen spelenderwijs de leukste liedjes! De lessen vinden plaats aan de Anjertuin 12, Bergschenhoek.   We werken samen aan gevoel voor muziek, expressie en bewegen. Samen met je kind zingen, spelen en dansen, is niet alleen heel erg leuk, maar het bevordert ook allerlei ontwikkelingsgebieden van je kind, zoals de taal- en de motorische ontwikkeling. De lessen op individuele basis gegeven door Mirjam van der Beek van Gelderen met haar dochtertje Cheyenne. De lessen worden in overleg met u gepland.

 

 

 

 

 

 

 

Fotografie: Carlina Braspenning (Holland Fotostudio)

 

© 2018 - 2024 WEBSHOP ZANG MUZIEK EN YOGADOCENT MIRJAM VAN DER BEEK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.